INFO OM FROKOSTEN OG BESTILLING UNDER CORONA-TIDEN

AFGIV DIN BESTILLING HER

Klik her for gældende menu. 

Vi har siden torsdag, den 16. april 2020 leveret et "Corona-tilpasset" frokostmåltid.

Dette har vi gjort for at opstarten og selve håndteringen af frokosten forløber så gnidningsløst og sikkert som overhovedet muligt.

Derfor er der en række forhold, der ikke er, som de plejede at være:

Maden
Vi leverer udelukkende et koldt frokostmåltid.
Frokosten består enten af af en madpakke (hvis det er STRENGT nødvendigt) indeholdende 4 halve stykker rugbrød med pålæg samt to forskellige slags gnave grønt eller vores velkendte pålægsfade med fire slags pålæg og fire slags grønt.
Pålægsfadene anrettes med op til fem børn pr. fad og rugbrøddet leveres ved siden af.
Vores hjemmebagte rugbrød, pålægget og det grønne har stadigvæk en økologigrad på 92 % - dog kan det af praktiske hensyn i fht. grøntsagerne til madpakkerne være nødvendigt indimellem at gøre brug af den konventionelle slags.
Madpakkerne pakkes i brunt madpakkepapir - klar til udlevering til hvert enkelt barn. Gnavegrønt pakkes i to sæt -  et til børnehaven og et til vuggestuen; sammen med disse sæt leverer vi også éngangshandsker, som bruges ifm. udleveringen til hvert enkelt barn.

Leveringen
Vores chauffører har håndsprit i bilen - men leverer til mange institutioner på deres ruter. For ikke at fungere som smittespredere bliver frokosten stillet UDENFOR institutionens (køkken-) dør - vær opmærksom på, at kasserne IKKE må stå direkte på jorden. Husk også at stille den/ de sorte kasser fra gårsdagens levering udenfor, så chaufføren kan få den/ dem med hjem til køkkenet.

Bestilling
Bestillingen foretages via vores bestillingssystem - som I plejer at gøre  det og som I kender. Vær i den forbindelse opmærksomme på, at det kun er tal som er anført i "madpakkefelterne", der bliver leveret som madpakke - alle andre tal leveres som pålægsfade.

  • Vi leverer - med glæde og stolthed - et sundt, velsmagende og nærende frokostmåltid til et stadigt stigende antal børn i Østjyske daginstitutioner. 
  • Vi har et stort fokus på at lave maden fra bunden - frisk fra dag til dag.
  • Alle vores mejeriprodukter er økologiske og leveres fra Thise. 
  • Vores hjemmebagte rugbrød er 100% økologisk og HELT FRI for hvedemel
  • Vi afhenter selv vores økologiske rodfrugter ved lokalt gartneri 
  • Mulighed for at vælge menuer med minimum 60 % økologi

Vores menuer opfylder naturligvis Fødevarestyrelsens anbefalinger - men de gør også mere end det. Vi anretter børnenes frokost på hvide fade og sørger hver dag for, at der både er noget godt for øjnene og for smagsløgene.

Vi har faste aftaler med en del institutioner, men træder også meget gerne til ved sygdom og ferie. Kontakt os endelig.Ønsker du at læse om Fødevarestyrelsens anbefalinger til sund mad i daginstitutioner?

Klik her for Fødevarestyrelsens anbefalinger

Tror du, at dit barn måske har udviklet en overfølsomhed eller allergi overfor bestemte fødevarer?

Klik her for at læse mere om fødevareallergi

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn under tre år ikke spiser tun fra dåse.

Klik her for at læse mere om anbefalingerne vedrørende tun

Savner du inspiration til og/eller viden om sæsonens frugt  og grøntsager?

Klik her for at komme til Gartneribrugets hjemmeside om dette.